Bariz kelimesinin eş anlamlısı nedir ?

Ilay

New member
Bariz Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Eğlenceli Bir Keşif!

Herkese merhaba forumdaşlar! Bugün size pek de sıradan bir soru sormak istiyorum: "Bariz kelimesinin eş anlamlısı nedir?" Evet, evet, tahmin ettiğiniz gibi, bu aslında felsefi bir soru değil, sadece kelimelerle biraz oynamak istedim. Düşünsenize, hayatın her anında "bariz" kelimesini kullanıyor olabiliriz, ama aslında bir şekilde hepimizin gözünden kaçan o gizli eş anlamlısını hiç düşündünüz mü? Hazır mısınız? O zaman başlayalım!

---

Bariz: Erkeklerin Çözüm Odaklı, Kadınların İlişki Odaklı Dünyasında…

Erkeklerin ve kadınların "bariz" kelimesine nasıl baktığına dair ufak bir gözlem yapalım, hadi! Erkekler için "bariz" aslında her şeyin net ve çözülmüş olduğu bir durumdur. "Bariz" dediğinde, bu zaten herkesin bildiği, herkesin fark ettiği bir şeydir. Örneğin, evde kaybolan çoraplar hakkında konuşurken, erkekler "Bariz bir şekilde, çoraplar çamaşır makinesinin içine kayboluyor!" diyebilirler. Çözüm belli! Hadi bir an önce gidelim, çorapların kaybolduğu makineyi bulalım, orada bir sorun var! Stratejik düşünme, çözüm odaklılık, aksiyon almak… İşte "bariz" denince akla gelen ilk şeyler bunlar.

Kadınlar ise "bariz"i biraz daha ilişki odaklı ve empatik bir açıdan ele alıyorlar. Bir kadın "Bariz" dediğinde, bu sadece bir şeyin belirgin olması değil, aynı zamanda bir şeyin bir şekilde duygusal bir anlam taşıması da olabilir. Yani, bir kadın "Bariz, senin şu hareketini fark ettiğimi, ama ben anlamadım, belki de seninle ilgili bir şeyler yanlış gidiyor" derken, bu tamamen bir duygusal okuma ve ilişki çözümleme yaklaşımıdır. Erkekler belki de "Bariz, bu kız fazla kafa yoruyor!" diye düşünürken, kadınlar "Bariz, belki bu adamın biraz daha şefkate ihtiyacı var!" diyebilirler.

---

Bariz'in Gerçek Eş Anlamlıları: Kim Ne Dedi, Kim Ne Buldum?

Şimdi gelelim asıl sorumuza: Bariz kelimesinin eş anlamlıları neler olabilir? Forumda biraz araştırma yapınca, bu kelimenin eş anlamlısını çok çeşitli bakış açılarından görebiliyoruz. Gelin bakalım kim neler söylemiş:

1. Açık – Evet, bence bu "bariz" kelimesinin en gerçekçi eş anlamlısı. Her şey apaçık ortada olduğunda, "açık" kelimesini hemen kullanabiliriz. Mesela: "O kadar açık ki, buradan giden yolu herkes bulur!"

2. Belirgin – Sanki bir sinema filmi gibi, belirgin olmalı ki izleyiciler hiçbir şeyi kaçırmasın. Yani, çok fazla kafa karıştırmadan söylersek, her şeyin gözle görülür olduğu durumu belirgin diye adlandırabiliriz.

3. Bariz – Evet, biraz döngüsel bir yaklaşım ama bazen "bariz" kelimesinin eş anlamlısı, aslında "bariz" kelimesinin kendisi oluyor! Yani, "Bariz" dedikten sonra, "Hah işte, bu kelime de başka bir kelimenin bariz eş anlamlısı!" diyebileceğiniz çok şey var.

4. Net – Hadi, burada da "net" diyoruz. Durumun netliği, belirsizlikten arınmış olması… Yani, herhangi bir belirsizlik yok. Sadece "net" olan bir şey, genelde bariz bir şekilde ortadadır.

---

Bariz Mi, Net Mi? Kadınlar ve Erkekler Arasındaki Farkı Gösteriyor!

Şimdi bir an için erkeklerin "net" kelimesiyle olan ilişkisini göz önünde bulunduruyoruz. Onlar için, netlik her şey demektir. Eğer bir şey barizse, bu o kadar net olmalı ki, sanki lazer ışınıyla işaretlenmiş gibi! Ne diyebiliriz ki: "Bariz" dedikleri zaman, cevap bellidir, yol bellidir, sonuç bellidir! İşte netlik onların favorisi.

Kadınlar ise, netlik konusuna biraz daha duygusal bakabiliyor. "Bariz" ya da "net" olmalı ama aynı zamanda "gizemi" de hissedebilmeliyiz, değil mi? Yani, bazen bir şeyin net olması çok önemli olsa da, o netliğin içinde bir gizem arayışımız da olabilir. Örneğin, bir ilişkideki "netlik" bir kadının çok dikkatli analiz yapmasıyla daha farklı bir anlam kazanabilir.

---

Peki, Forumdaşlar, Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Gelmişken size sorayım: "Bariz" kelimesi, gerçekten "bariz" bir şekilde net mi olmalı? Ya da sizce "bariz" kelimesinin eş anlamlısı nasıl olmalı? Erkekler mi daha çözüm odaklı bakar, kadınlar mı daha ilişki odaklı? Belki de hepimiz hem çözüm hem de ilişki odaklıyız ama sadece farklı zamanlarda ve farklı yerlerde bunu kullanıyoruz!

Yorumlarınızı bekliyorum. Hadi bakalım, bariz bir şekilde eğlenceli bir tartışma yapalım!

Yani… "Bariz" deyip geçmeyin!